Daftar Online Sebagai Ahli Shaklee!!

Cara Daftar Ahli Shaklee by Cik Moon

Kenapa Anda Mesti Daftar Sebagai Member Shaklee?

 • Adakah anda anda baru pertama kali mahu mencuba produk Shaklee?
 • Atau anda nak beli produk Shaklee dengan harga lebih murah dari harga retail?
 • Atau anda mahu mengamalkan produk Shaklee sambil berniaga?
 • Atau mungkin anda pernah daftar member Shaklee tapi dah expired?

Jika ya, anda berada di tempat yang betul!

Bagaimana Cara Nak Daftar Ahli Shaklee ?

Cara 1 : Daftar ahli Shaklee dengan bayaran pendaftaran sebanyak RM35.

 1. Buka portal pendaftaran ahli Shaklee di link ini
 2. Masukkan semua maklumat yang diperlukan dalam borang online tersebut
 3. Setelah selesai, anda akan menerima nombor SID (Shaklee ID) and kata laluan sementara melalui SMS dan e-mail. Jika anda tidak menerima apa-apa SMS atau email , boleh hubungi Cik Moon untuk bantuan
 4. Gunakan kata laluan dan SID tersebut untuk login ke website Shaklee
 5. Lengkapkan maklumat yang diminta. Untuk bahagian Bank Statement , anda boleh skip dan ianya tidak wajib untuk upload
 6. Setelah itu, screen anda akan dipaparkan dengan New Enrollment : e-Starter Kit seperti gambar di bawah. Ini adalah merupakan pembayaran untuk yuran membership anda.
 7. Klik pada “Pay Now” dan selesaikan pembayaran. Dan anda kini telah bergelar ahli Shaklee yang sah dan berdaftar!

Cara 2 : Daftar ahli Shaklee secara percuma dengan belian lebih 100UV

Untuk menjadi ahli Shaklee secara percuma. Beli mana- mana produk Shaklee sehingga jumlah kesemua UV bersamaan atau lebih dari 100UV dalam satu resit pembelian (Anggaran harga produk untuk 100 UV adalah lebih kurang RM370).

Caranya adalah seperti di bawah

 1. Ikut step 1 hingga 5 seperti dalam Cara 1 di atas
 2. Pilih Produk yang anda inginkan, Add to Cart dan pastikan jumlah UV adalah bersamaan atau melebihi 100 UV
 3. Pastikan semua belian anda dibuat dalam satu transaksi sahaja untuk melayakkan anda mendapat keahlian percuma
 4. Setelah semua produk telah dimassukkan ke dalam cart. Klik pada “Pay Now” dan selesaikan pembayaran dan anda kini telah bergelar ahli Shaklee yang sah dan berdaftar!

Kebiasaannya bagi pengguna yang baru pertama kali mahu mengamalkan Shaklee untuk tujuan kesihatan yang baik, Cik Moon akan nasihat untuk ambil Shaklee Best Seller Set di mana ia mengandungi ESP, Omega Guard, Ostematrix, Vitamin C, dan B-Complex.

Kesemua produk ini adalah sangat penting untuk membantu membekalkan nutrisi badan yang mencukupi sebagai permulaan.

Terdapat juga customer yang sudah mempunyai target supplement untuk diamalkan, jadi cuba lihat sekiranya supplements yang dibeli mampu capai 100UV atau tidak. Dengan belian sebotol Vivix juga sudah mampu mendapat keahlian yang percuma.

Owh ya, set detox Shaklee juga mampu mendapat keahlian Shaklee dengan percuma.

Apabila anda consume produk Shaklee, anda memerlukan guidance yang betul.  Sebagai contoh, cara dan waktu yang sesuai untuk makan supplement.  Sejarah kesihatan anda juga mungkin diperlukan untuk memastikan anda mendapat consultation yang terbaik.

Sekiranya anda tidak pasti supplement apa yang terbaik untuk diamalkan bagi kesihatan menyeluruh contohnya, jangan risau. Cik Moon akan cuba bantu anda sebaik yang mungkin untuk pemilihan supplement.

Kebaikan Menjadi Ahli Shaklee Cik Moon

Manfaat Mendaftar Ahli Shaklee Dan Berniaga Bersama

 1. Anda layak untuk menyertai group personal & group coaching kami yang sangat supportive and informative. Anda juga akan mendapat bimbingan ilmu marketing secara online & Offline daripada leaders Shaklee seperti Master Coordinator dan Key Coordinator.
 2. Anda akan mendapat consultation dari mereka yang berpengalaman dan terlatih dengan Shaklee
 3. Anda akan mendapat khidmat nasihat, panduan & bimbingan cara makan dari pakar nutrisi secara percuma
 4. Anda akan diberi peluang untuk turut serta dalam kelas rohani yang mendidik jiwa , khas untuk ahli Shaklee yang berdaftar dengan Cik Moon.
 5. Pembelian semua melalui online sahaja, pantas dan cekap dan semua info berkenaan produk Shaklee boleh didapati terus dari website Shaklee.com.my
 6. Anda tidak perlu pegang stok , semua pembungkusan dan penghantaran akan dilaksanakan oleh pihak Shaklee yang berpengalaman. Ni la yang paling Cik Moon suka.
 7. Pulangan income yang lumayan. Slip gaji Shaklee anda juga laku di bank tempatan.  Anda boleh buat pinjaman rumah atau kereta hanya dengan slip gaji Shaklee anda
 8. Anda akan menerima bonus setiap bulan (cashback transfer ke bank setiap 14hb pada bulan seterusnya)
 9. Anda boleh melayakkan diri anda untuk menerima Bonus kereta dalam bentuk cash daripada Shaklee
 10. Anda berpeluang sertai trip percutian yang ekslusif & umrah secara percuma. Semuanya ditanggung 100% oleh pihak Shaklee.
 11. Selain dapat bonus tunai (berdasarkan kiraan UV), anda juga boleh dapat Untung Runcit bagi setiap produk yang dijual.

Untuk pengetahuan anda juga, Shaklee memang menyediakan khidmat consultation daripada certified nutritionist yang akan memberi saranan yang terbaik untuk setiap produk yang terdapat di dalam Shaklee itu sendiri.

Kebiasaannya hampir setiap minggu kami sebagai distributor akan mempunyai kelas bersama pakar nutrisi dan selain daripada itu, berita baiknya adalah, kelas bersama pakar nutrisi ini boleh dihadiri oleh sesiapa sahaja yang bergelar SID Shaklee bermakna sesiapa sahaja yang mendaftar ahli Shaklee boleh menghadiri kelas perkongsian daripada pakar nutrisi ini. Menarik kan?

Anda boleh mendengar sendiri penerangan dan cadangan daripada pakar nutrisi. Sebarang soalan juga boleh diutarakan untuk mendapatkan pandangan dan nasihat.

Actually Cik Moon memang sangat seronok kalau setiap kali ada kelas dengan pakar nutrisi ni. Nak tahu tak kenapa? Sebab banyak sangat ilmu yang dikongsikan, secara tidak langsung ia juga membantu tingkatkan keyakinan ain untuk memberi khidmat nasihat kepada customer ain juga insyaAllah.

Paling penting sekali adalah manfaat harga ahli Shaklee yang jauh lebih murah iaitu pengurangan antara 20% hingga 25% berbanding harga runcit. Banyak tu!

CIK MOON

So bagi sesiapa yang memang nak consume produk Shaklee wajib jadi ahli Shaklee taw.

Soalan-soalan Lazim Berkaitan Ahli Shaklee

1. Berapakah Yuran Pendaftaran Ahli Shaklee?

Yuran pendaftaran untuk menjadi ahli Shaklee atau menjadi pengedar Shaklee adalah sama, iaitu RM35.

2. Adakah pendaftaran ahli Shaklee seumur hidup atau hanya setahun?

Pendaftaran ahli Shaklee anda adalah seumur hidup. Tapi , anda perlu perbaharui sepanjang tahun pada hari jadi anda yang seterusnya. Pembaharuan ahli Shaklee ini adalah percuma dengan pembelian di website Shaklee untuk mana-mana produk yang mempunyai nilai UV, dalam 3 bulan sebelum tamat keahlian anda.

3. Bagaimana saya mendaftar sebagai ejen atau pengedar Shaklee?

Pendaftaran ejen atau pengedar Shaklee adalah dengan proses yang sama seperti dalam langkah-langkah yang saya kongsikan di atas. Apabila selesai mendaftar, segera hubungi saya untuk saya bimbing serta masukkan dalam group-group WhatsApp yang penuh dengan informasi berkenaan tips membuat jualan dan tips marketing.

4. Saya hanya nak makan produk Shaklee untuk diri sendiri, perlukah saya mendaftar sebagai ahli?

Ya, anda sangat-sangat digalakkan untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee walaupun anda hanya ingin makan untuk diri sendiri. Kenapa? Sebab, dengan menjadi ahli anda layak mendapat harga istimewa sebagai ahli Shaklee sehingga 30% diskaun. Dan dengan setiap belian anda juga, anda akan mendapat UV (point) dan setiap point ini akan dikira untuk melayakkan anda mendapat bonus (cashback) setiap bulan! Nak tahu lebih detail? Hubungi saya sekarang.

Pengedar Shaklee Yang Berdaftar

Bagi yang berminat nak join untuk bisnes Shaklee, Cik Moon sangat mengalu-alukan anda semua, boleh terus daftar online menggunakan link di bawah:

InsyaAllah Cik Moon akan bantu anda sehabis baik dalam bisnes Shaklee ni. Semoga dengan asbab untuk kesihatan yang lebih baik dan juga niat baik untuk cari sumber pendapatan yang halal dan terbaik, Allah permudahkan urusan anda2 semua. Aamiin.